Dječja biciklistička XC utrka "Žabica 2016"

PRIJAVNICA I SUGLASNOST te  pravila Dječje biciklističke utrke  „Žabica 2016.“


SUGLASNOST  I PRIJAVA ZA SUDJELOVANJE U BICIKLISTIČKOJ UTRCI ŽABICA 2016.

Suglasnost i prijavu poslati na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ostali načini prijave:


1. SMS porukom na broj telefona: + 385 98 355 767 /091 568 77 13. Podatci: ime i prezime učesnika, datum i godina rođenja i ime roditelja. Prijavnicu dostaviti ili popuniti na dan utrke.
2. Porukom u inbox na facebook stranici Biciklističkog kluba Relaks, poslati ime i prezime učesnika, datum i godina rođenje i ime roditelja. Prijavnicu dostaviti ili popuniti na dan utrke.https://www.facebook.com/biciklistickiklub.relaks/

Pravila Dječje biciklističke utrke „Žabica 2016.”

PRAVILA DJEČJE BICIKLISTIČKE UTRKE „Žabica 2016.“


Naziv utrke:  Dječja biciklistička XC utrka „Žabica 2016.“
Organizator utrke: Biciklistički klub Relaks.
Suorganizator: Biciklistički klub Metković,Športska zajednica Grada Metkovića,Turistička zajednica Grada Metkovića, Grad Metković, Neretva Run…
Svrha utrke: Promicanje biciklizma kao ekološki prihvatljivog načina prijevoza, te promicanje zdravih životnih navika pojedinaca i obitelji.


INFORMACIJE O UTRCI
Prijave za sudjelovanje u utrci
Rok za prijave: Prijavu za utrku potrebno je izvršiti najkasnije 20. listopada 2016. godine do 10 h. U slučaju slobodnih natjecateljskih mjesta sudionici će se moći prijaviti i na prijavnom mjestu utrke, najkasnije 30 minuta prije početka utrke.
Vrsta utrke: natjecateljsko- rekreativna


Kotizacija: 20,00 kn


Mjesto i datum utrke:  Metković, Sportska ulica (pomoćno Neretvino igralište), 22. listopada 2016.
Prijavno mjesto: Prijavno mjesto te start i cilj utrke nalaze se u Sportskoj ulici (pomoćno Neretvino igralište). Za sudjelovanje u utrci potrebno je izvršiti potvrdu prijave na prijavnom mjestu, najkasnije 30 minuta prije početka utrke.
Maksimalan broj sudionika: 100 (utrka otvorena za djecu od 3 do 14 godina).


Kategorije i start utrke:
„Mali“ (3 - 5 godina) – 14.00 h
„Srednji“ ( 6 – 8 godina) – 14.30 h
„Veliki“ ( 9 – 14 godina) – 15.00 h


Pravila utrke
Pobjednik utrke je sudionik koji u najboljem vremenu stigne do cilja, a da pri tome jednom ili s obje noge ne dira tlo, odnosno sudionik koji ostane na biciklu vozeći prema cilju utrke.
Sudionik utrke ne smije voziti unatrag.


Za sudionike utrke identitet dokazuju roditelji/zakonski zastupnici uz predočenje vlastite osobne iskaznice ili putovnice.
Djeca mlađa od 14 godina moraju imati suglasnost roditelja, odnosno zakonskog zastupnika za sudjelovanje u utrci ili osiguranu pratnju odrasle osobe.
Natjecatelji su dužni organizatoru utrke predati suglasnost za sudjelovanje u utrci koju je vlastoručno potpisao roditelj, odnosno zakonski zastupnik (obrazac suglasnosti možete skinuti ovdje:http://www.neretva-bike.com/index.php/en/cycling-team-relaks).
Sudionici utrke sudjeluju u utrci na vlastitu odgovornost.
Organizator utrke ne odgovara za natjecateljevo zdravlje u svezi njegovog sudjelovanja u utrci.
Svi sudionici moraju biti zdravstveno (fizički i psihički) spremni za sudjelovanje u utrci.
Organizator može zatražiti dozvolu liječnika pri registraciji ako natjecatelj pokazuje slabost, odnosno bilo kakvu nespremnost za sudjelovanje u utrci.
Svi sudionici utrke su za vrijeme utrke obavezni nositi zaštitnu kacigu.
Nije dopušteno sudjelovanje u utrci bez zaštitne biciklističke kacige
Za vrijeme utrke sudionici su dužni nositi startne brojeve koje će im dodijelite organizator.
Sudionici utrke sami osiguravaju bicikle za utrku
Na utrci je zabranjeno korištenje bisaga i prikolica za bicikle, bidona za piće koji nisu od savitljivog materijala (npr. od stakla, metala…), bicikala s električnim pogonom i tandem-bicikala.
Svi natjecatelji dužni su pridržavati se uputa organizatora, voditelja i sudaca utrke, u protivnom organizator utrke zadržava pravo isključiti ili diskvalificirati onog natjecatelja čije ponašanje može ugroziti sigurnost utrke, odnosno sigurnost drugih natjecatelja.
Za vrijeme utrke sudionici su dužni nositi natjecateljske majice i startne brojeve koje će im dodijeliti organizator.
Svi sudionici moraju se tijekom utrke ponašati odgovorno te iskazati dužnu pažnju prema drugim sudionicima utrke, ostalim osobama i okolišu.
Organizator utrke zadržava pravo promjene uvjeta i propozicija utrke uslijed nastanka nepredvidljivih okolnosti.
Organizator utrke zadržava pravo promijeniti ili otkazati utrku zbog vremenskih uvjeta, odnosno iz sigurnosnih razloga.
Prijavom i sudjelovanjem u utrci sudionik, odnosno njegov zakonski zastupnik suglasan je da organizator može koristiti fotografije te snimljeni video i audio materijal s utrke u marketinške svrhe, bez naknade i prethodne suglasnosti sudionika utrke/zakonskog zastupnika sudionika utrke.
Prijavom za utrku sudionik, odnosno njegov zakonski zastupnik, ovlašćuje organizatora da prikuplja osobne podatke sudionika utrke sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka, dok se organizator utrke obvezuje da će sve osobne podatke koje prikupi prilikom prijave koristiti samo u svrhu organiziranja i provedbe utrke.


Startni broj
Svaki će sudionik utrke pri registraciji dobiti startni broj koji mora pripadajućim vezicama pričvrstiti na volan bicikla tako da je vidljiv s prednje strane u svakom trenutku utrke.
Startni broj mora biti istaknut na biciklu tijekom cijele utrke.


Nagrade: Sudionici utrke s najbolja tri rezultata iz svake kategorije osvajaju medalju i plaketu o sudjelovanju na utrci.
Ostali natjecatelji dobivaju plaketu o sudjelovanju


Žalbe: Žalbe se mogu uputiti najkasnije 10 minuta nakon dolaska na cilj, glavnom sucu.


Objava rezultata: Rezultati utrke, odnosno ukupan poredak sudionika utrke bit će objavljen na Facebook stranici Biciklističkog kluba Relaks najkasnije 25. listopada 2016. godine.


Glavni sudac:


Izmjene i dopune ovog dokumenta i pravila biciklističke utrke „Žabica 2016.”


Izmjene i dopune moguće su bez predhodne najave a obavijest o eventualnim izmjenam bit će objavljene na Facebook stranici Biciklističkog kluba Relaks i predočene prilikom potvrde prijave na dan održavanja utrke.